Familjen Bogatir

Familjen Bogatir är hemvändare

De bor i ett timmerhus de byggt själva i byn Stömne i Delsbo 

Paul 39 år är utbildad journalist med examen från Journalisthögskolan och Stockholms universitet. Han arbetar med marknadskommunikation på Boman Communication. Linda 37 år är utbildad konstnär med inriktning skulptur. Linda har också studerat bild- och barnkultur och arbetar nu inom förskolan.

Barnen heter Siri och Hannes och är 10 och 7 år.

-Jag lever drömmen – att få jobba med några av Sveriges bästa företag och samtidigt kunna bo i Sveriges vackraste by, säger Paul.

Familjen flyttade tillbaka ”hem” 2011. Sedan dess har de ägnat mycket tid åt sitt husbygge. Nu ser de fram mot att fixa i trädgården.  

- Vi har länge drömt om att få bygga det här huset. Det känns viktigt att få bidra och tillföra ett värde här hemma. Den lusten fanns inte när vi bodde i Stockholm. Jag vill visa genom det hus vi byggt att här kan man vara lite eljest (annorlunda på norrländska). Alla behöver inte vara lika och här kan man få tänka fritt. Eftersom det inte finns lika många människor här blir varje insats mer värd och man bidrar genom att bara finnas, säger Paul.
 
En stor fördel med att ha flyttat hem igen är närheten till mor- och farföräldrar.
- Nu kan barnen skapa en egen relation till sina mor- och farföräldrar och själva välja när de vill umgås, säger Linda.

Siri som är 10 år kommer ihåg hur det var att bo i Stockholm. Hon trivdes både där och i Delsbo. Det är kompisarna som gör att man trivs, säger Siri.