Hur vill du bo, i slott eller koja?

Hyra

Vill du hyra en lägenhet så är alternativen antingen att kontakta kommunalägda bostadsbolaget Hudiksvalls bostäder eller någon av alla privata hyresgäster som finns.

Hudiksvallsbostäder har lägenheter i hela kommunen och erbjuder dem som är bosatta i andra kommuner, och vill flytta hit efter att ha fått arbete, 500 bonuspoäng. För mer information se Hudiksvallsbostäder . På sidan Hyra Bostad kan du också hitta kontaktuppgifter till en del av de privata hyresvärdarna. 

Skulle du helst av allt hyra ett hus så kan ett alternativ vara att annonsera för egen hand om intresse för detta.

22986__REN6722.jpg

Kopa

Medelpriset för en villa i kommunen är ca 1,3 miljoner kr. Jag Stockholm för du inte ens en halvt hus för det.

Medelpriset per kvm för bostadsrätter är ca 8.570 kr. I centrala Stockholm måste du betala ca 8 gånger så mycket.

Vill du köpa en bostad så kontakta någon av de återförsäljare som finns här. Det kan vara en bra idé att skapa en dialog med dem redan innan man börjar aktivt leta. 

Bra länkar: 

HemnetArealFastighetsbyrån , HfastighetsbyråMäklarhuset Hudiksvall , LRF Konsult , Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Hudiksvall , Skogsbyrågruppen , Svensk Fastighetsförmedling 

Bygga

Går du och drömmer om att bygga ditt eget boende, besök kommunens webbplats för mer information om bygglov och lediga tomter mm,  Läs mer här.

Lediga bostadstomter

Nästa projekt som planeras är ca 14-15 nya tomter på Parkhyllan med högt läge och strålande utsikt över Hudiksvalls hamninlopp och nära resecentrum. 

Aktuella byggprojekt via Sverige Bygger

En av våra mäklare säger:

Att få möjligheten att hjälpa familjer till nytt hem i vår stad är det bästa uppdraget man kan få. Ingen kan Hudiksvalls bostadsmarknad så bra som vi, vi arbetar med detta varje dag hela året om och våra mäklare tycker att det är det bästa arbete man kan ha. För dig som söker dig till en ny stad kan uppgiften kännas oöverstiglig med allt vad det innebär med en flytt. Här kan vi vara till stor hjälp. Genom att få lära känna dig lite bättre kan vi hjälpa dig till det boende som skulle passa dig med allt vad det innebär: skola/dagis, aktiviteter, avstånd till centrum och affärer mm

Våra tips:

1. Hör av dig till en mäklare. Berätta om dig själv och dina planer.

Nu börjar vårt arbete med att leta bostad till dig, du finns med i vårt spekulantregister och vi kommer höra av oss med olika bostäder som kan vara intressant som du kan boka visning till.

2. Bankkontakt. Vi hjälper dig till en bra bankkontakt om du inte redan har någon på orten. Här får du hjälp med att kika på möjligheten att köpa bostad.

3. Har du bostad som skall säljas där du bor? Prata med en lokal mäklare, här kan vi hjälpa dig med tips på mäklare. Detta för att få veta hur lång tid ungefär det kan ta att sälja ditt boende och vilket värde bostaden har. 

 

Flyttfirmor och flyttservice

Hudik-Flytt AB

Söders möbelexpress

Nykraft Iggesund