Förskolor & Skolor

De minsta

För de allra minsta barnen finns den öppna förskolan som Svenska kyrkan erbjuder. Olika församlingar erbjuder olika tider och dagar och det är kostnadsfritt att delta. Det går också att hitta aktiviteter såsom babyrytmik och babysim. Ett bra ställe att ta del av information om sådant som händer för de allra allra minsta är på anslagstavlor hos BVC. 

Har barnen hunnit få lite mer spring i benen och är i förskoleåldern så finns det många förskolor runt om i kommunen, både kommunala och friskolor.  Läs mer om dessa här.

22713_6308-_REN7687.JPG

Skolbarn

Det finns mindre skolor som erbjuder åk 1 till 6 och det finns andra som erbjuder allt från förskoleklass till åk 9. Utbudet består av både kommunala skolor och friskolor. Läs mer om dessa här

Gymnasieelever

I Hudiksvalls kommun finns det två gymnasieskolor. Dessa är Bromangymnasiet och Hudikgymnasiet. 

Kulturskolan

Vill man spela, sjunga, dansa, måla, spela teater så finns Kulturskolan där för att uppfylla önskningarna. Mer om Kulturskolan går det läsa här

Simundervisning utöver det vanliga

Förskoleklass och årskurs 1 och 2 går på intensivträning i simning 2 ggr/vecka i sju veckor per läsår, för att vara utrustade för klara sig bra i vatten. Det ger resultat. Simundervisningen är förstås kostnadsfri och leds av simlärare. I årskurs 3 simtränar barnen 1 ggr/vecka i sju veckor. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra skolbarn detta. 

Modersmålsundervisning 

Finska, tyska, engelska, italienska, spanska, ryska...

En elev som har en vårdnadshavare med ett annat modersmål än svenska ska erbjudas modersmålsundervisning i detta språk om vissa kriterier är uppfyllda. Läs mer om det här

Forsa folkhögskola 

Forsa folkhögskola vilar på en lång tradition av kunskap, bildning och kultur. Lusten att lära, eget ansvar och en hållbar livsstil med omsorg om miljön är ledstjärnor i allt de gör. Skolan är miljöcertifierad och vi erbjuder en helt drogfri miljö i alla skolsammanhang. Forsa ligger i en rik kulturbygd med naturen och de vackra hälsingegårdarna om knuten. 

Förutom behörighetsgivande kurser är skolan profilerad mot textilt mode, design och väv, foto samt utbildningar till behandlingsterapeut. Dessutom har skolan en specialkurs för personer med afasi. Läs mer om Forsa folkhögskola här.