Inflyttare & Hemvändare

Sugen på att flytta hit? Vill du flytta hem?

Jamen det är väl en bra idé. Vi är många som trivs strålande bra med livet här. Ett alternativ kan ju vara att "provbo" här på semestern för att känna sig för. Hyr en stuga och se er omkring. Funderar du på arbete och karriär, ta en titt under Verka.

Hemvändare

Kom hem! Du är inte den enda som har svårt att helt släppa taget. Och det är väl inte så konstigt. Vi har det ju rätt bra.

Det finns något visst i Hälsingland som gör att många som är födda och uppväxta här har svårt att släppa taget. Man dras tillbaka, inte bara till familj och gamla vänner, utan till att bara vara. Man stressar liksom av här och det ger positiv energi. Vi har många hemvändare men önskar oss alltid flera. 

21553__MG_0820.jpg

Inflyttare

Välkommen! Vad trevligt att du funderar på att flytta hit.

Befolkningsmängden i Hudiksvalls kommun är stabil. Tittar man tillbaka 40 år så har förändringarna varit mycket små. Ofta ges bilden av att människor urskiljningslöst flyttar till den stora staden. Men det stämmer inte. Folk väljer även aktivt att flytta till lite mindre städer och orter. 

Vilken typ är du?

Är du en utpräglad stadsbo?

Vill du ha gångavstånd till affärer och gym? Vill du kunna promenera ner på stan och ta ett glas vin med vännerna? Vill du enkelt kunna ta tåget mot Arlanda? Välj att bo i hyreshus, bostadsrätt eller hus i Hudiksvall.

Vill du bo i stadsvilla?

Gillar du tanken på att både ha något eget men att samtidigt bo mer centralt? Vill du ha en egen köksträdgård och att gatan utanför ska kännas säker att lära sig cykla på? Gillar du grillfester med grannar? Välj att bo i ett äldre hus eller modernare villa i stan eller någon av tätorterna. 

Gillar du livet på landet?

Öppna vidder eller skog inpå knuten? Barnen bygger en koja i skogsdungen. Drömmer du om att bli månskensbonde? Välj att bo i torp eller gård mellan blånande berg, sjöar och ängar.

Vill du blicka ut över öppet hav?

Är högsta drömmen att se havet vindpinat piska in mot land en klar höstdag när löven brinner av färger? Gillar du saltvattensdoften mer än något annat? Välj att bosätta dig någonstans efter vår långa kuststräcka. Hudiksvalls kommun har 35 mil kuststräcka. 

 22689_reph_a881-7931.jpg 28803_DSCF3571.jpg