Människorna

Hur är folk och kommer vi att hitta ett bra umgänge?

Folk här är som dom är med den mening att man står rätt tryggt med fötterna på jorden och därmed är ganska nöjda och glada. Det finns en underbar humor hos folk som man inte kan göra annat än att tycka om när man väl upptäckt den. En viss tveksamhet inför nya bekantskaper kan kanske finnas men den är mest där för syns skull. Egentligen är folk öppna men aningen försiktiga. Som nyinflyttad får man själv jobba lite på att hitta ett umgänge och det brukar lösa sig fint efter ett tag. Man umgås inte så tydligt uppdelat i olika grupper beroende på var man bor och vad man tjänar. Eftersom det är lite färre människor som bor här tenderar man att stupa på varandra i flera olika sammanhang, och då kan umgänge lättare uppstå baserat på andra likheter också. Det är väldigt positivt.

Kommer barnen att trivas?

De mindre brukar mest vilja leka och leka får de gärna. I parker, skogsdungar, stränder och i kvarteret. De allra flesta platser är tillgängliga för barnen och livet blir fritt och enkelt.

Vi tror att ungdomarna trivs. Men bor de i Stockholm vill de ändå till New York. De kan alltid önska sig mer av shopping, aktiviteter och kaféer men så illa är det inte ställt på den fronten.

Våra barn och ungdomar växer upp integrerade med alla olika åldersgrupper. Man lär ofta känna sina kompisars mor- och/eller farföräldrar, syskon och grannar. Att ta ett gemensamt ansvar för våra ungdomar är lättare då man känner igen dem. Det uppskattar de.

20862__REP9200.jpg